Bunları Biliyor muydunuz?
>> Bunları Biliyor muydunuz?

Kimyasal katkıların yönetiminde kimyasallara uygun işaretleme, depolama, taşıma çalışmaları yapılmaktadır. Kimyasallar özelliklerine göre ayrılmakta ve birbirleri ile etkileşimi olabilecek tehlikeli kimyasallar ayrı depolarda yer almaktadır.
Beton prefabrikasyon kullanarak yapının üretimi, temel ve montaj işleri ile eş zamanlı yürütülebilmektedir. Stadyum tribünleri, AVM gibi yüksek iskele ve büyük kalıp kurulumuna gerek olmadan yapılmaktadır.
Binalarda beton kullanılması, betonun yüksek termal kütlesi sayesinde enerji verimliliğine katkıda bulunmaktadır.
Özel geometriye sahip elemanlar teknik avantajlar ve düşük maliyet sağlar. Elemanların mukavemet bakımından en uygun kesitlerin verilmesi sayesinde betondan tasarruf edilir.
Bu belgeyi edinmek için beton prefabrikasyon üretimi yapan firmalar TSE’ye başvuru yapmaktadırlar. Üç aşamalı denetimde önce firmanın yaptığı proje standartlara ve Deprem Yönetmeliğine uygunluğu TPB (Türkiye Prefabrik Birliği) tarafından bağımsız denetçiler eliyle kontrol edilmektedir.
Sektörün tehlike sınıfının yüksek olması nedeniyle çalışan personellerin işinde ehil olduğunu, gerekli İSG kurallarını bildiğini ve uyguladığını bir anlamda ispat eden Mesleki Yeterlilik Sertifikasının edinilmesi önem taşımaktadır.
Çevreci bir kaplama malzemesi olarak bilinen geçirimli beton, üzerine gelen suyun geçişine izin verecek şekilde tasarlanan özel bir beton teknolojisidir.
Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinde yapı malzemeleri alanında yürürlükte olan 305/2011/AB Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamındaki ürünlerin CE sertifikalı olarak piyasaya sürülmesi zorunludur.
%100 yerli üretimdir.
Beton, eşsiz ve kanıtlanmış yangına dayanıklılık özelliğine sahip bir yapı malzemesidir. Yangın güvenliği, betonla birlikte standart olarak gelir.
Agregalar betonu sağlamlaştırmak amacıyla kullanılmaktadır. Hazır betonda agrega kullanımı %70-80 civarındadır.
Eski yapısına uygun şekilde ağaçlandırma ile rehabilite edilmektedir.
Kimyasal katkı kullanımı ile öğütme prosesi daha da kolaylaşmakta ve çimento üretiminde ihtiyaç duyulan enerji azaltılmaktadır.Başka bir deyişle aynı miktarda enerji ile daha fazla çimento üretilmektedir.Aynı zamanda beklentilere ve hammadde kaynaklarına göre performansı (dayanım, priz, incelik, işlenebilme vb.) artırıcı özeliklerde sağlayabilmektedir.
Türk çimento sektörü, sera gazlarının azaltımına/kontrolüne yönelik aşağıdaki kaldıraçları uygulamak üzere çalışmalar/yatırımlar yapmaktadır. - Enerji verimliliğini artırmak. - Alternatif yakıt kullanmak (özellikle biyokütle kaynaklı atıklar) - Klinker/çimento oranını azaltmak (katkılı çimento kullanımını artırmak) - Yeni ve inovatif teknolojileri kullanmak (ör. Karbon yakalama, depolama ve kullanım)
Kaliteli beton demektir.
Sürdürülebilir ham madde tedariki için.
Çünkü üretimleri için daha az enerji gerekir.
Agrega sektörü.
Çünkü üretim sürecinde enerji tüketimi çok düşük miktarlardadır.
%100 yerli üretimdir.
Filter Press ve Arıtma üniteleri.
En çok sanayi yapılarında kullanılmaktadır. Çok büyük endüstrilerden küçük sanayi sitelerine kadar fabrikalar prefabrik olarak üretilmektedir. Ayrıca günümüzde Prefabrik olarak yapılan Birçok konut ve ofis örneği bulunmaktadır. Son dönemde okul ve sağlık yapılarında kullanımı artmıştır. Stadyum tribünlerinin prefabrik olarak üretiminin yurtiçi ve yurtdışında birçok örneği bulunmaktadır. Prefabrike üst yapı taşıyıcı sistemleri; Alışveriş merkezleri, havaalanları, yol köprü elemanlarında, farklı sanatsal yapılarda, camilerde, ibadethanelerde kullanılmakta; mimari farklı elemanlarla cephelerde form, doku, renk zenginliği sağlamaktadır.Tünel segmanlarından, menfezlere, betonarme borulara altyapı elemanlarda, beton parkeden, çok farklı çevre düzenleme ürünlerine, merdiven ve asansör boşlukları gibi konstrüktif elemanlarda, kablo kanalı gibi birçok özel uygulamada tercih edilmektedir.
Tarım topraklarında asitlenmeyi önlemenin en ekonomik yolu kireç kullanmaktır.
Üzüm Bağlarımızda hastalıkları ortadan kaldırmak için kullanılan Bordo Bulamacının en temel bileşenlerinden biri kireçtir.
Kireç içilebilir ve endüstriyel su kaynaklarının arıtılmasında kullanılan kimyasalları arasında başta gelmektedir.
Asit yağmurlarının neden olduğu zararlarının giderilmesi için kireç kullanılır.