TÜRKÇİMENTO organizasyonunda 1987 yılından bu yana her iki senede bir sektörümüze teknoloji ve ekipman sağlayan ulusal ve uluslararası tedarikçi firmalar ile sektörümüz üst düzey karar verici yetkililerini buluşturmayı amaçlayan teknik seminer programının bir yenisi 16.TÜRKÇİMENTO Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi, “Yeşil Dönüşümde Çimentonun Geleceği” temasıyla 24-28 Ekim 2022 tarihleri arasında Antalya, Kaya Palazzo Golf Resort Belek Hotel’de gerçekleştirilecek.

Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi en son 611 kişi ve 232 firma katılımıyla 2019 yılında düzenlendi.

Program, çimento endüstrisi, hizmet ve teknoloji sağlayıcılardan ulusal ve uluslararası katılımcılara açık olan program, üreticilerin son gelişmeleri takip etmesi açısından önemli olan etkinlik, katılımcılara iş alanlarını kıyaslama şansı verirken yeni yatırımları değerlendirme fırsatı da yaratıyor.

Yeşil Dönüşümde Çimentonun Geleceği ana teması ile düzenlenen programın alt tema başlıkları:

• Çimento Sektörü Sürdürülebilirlik Yaklaşımları
• Döngüsel Ekonomi- Yeşil Ürün Çerçevesinde
• Sürdürülebilir ve Rekabetçi Üretim
• Enerjide Yeşil Dönüşüm
• Dijital Çimento
• Yeşil Çimento
• Gelişen Teknolojiler ve İnovasyon
• Döngüsel Ekonomide Sürdürülebilir Finans
• Sektör Diğer Konuları

Bu yıl bir yenilik olarak etkinliğin ilk günü "2023'e Küresel Bakış" temalı CEMINT programı ile başlayacak.

Teknik seminer programı kapsamında teknoloji- ekipman tedarikçisi firma sunumlarının yanı sıra 2023 yılı çimento sektörü dış ticaret öngörüleri ve ihracat yol haritasının belirlenebilmesi ve pazarların çeşitlendirilmesi için 25 Ekim 2022 günü CEMINT 2022 çimento sektörüne özel olarak organize edilecek.

Çimento sektörünün genel değerlendirmeleri, Afrika, Amerika ve Latin Amerika ihracat pazarları, kömür-enerji pazarının son durumu ve 2023 beklentileri ile sektör için önem arz eden çevre konuları hakkında uzman davetli konuşmacılar tarafından gerçekleştirilen sunumların olacağı CEMINT 2022, Türk Çimento sektörünün en önemli projelerinden biri olacak.